عمل پروتز سینه چگونه است

1,156

عمل جراحی پروتز سینه موجب افزایش حجم سینه و تغییر اندازه، شکل و بافت سینه در خانوم ها می شود. این جراحی را از طریق گذاشتن سیلیکون، سلاین و دیگر ایمپلنت ها در زیر عضلات و بافت سینه انجام می دهند که به طور میانگین بین ۷ تا ۱۲ سال عمر می کند.

سلامت جسمی، داشتن بلوغ کامل سینه ها، احساس ناراحتی از کوچکی سینه ها، بد شکلی سینه به دنبال حاملگی، کاهش وزن، افزایش سن، نبودن تقارن سینه ها و نداشتن رشد کافی سینه در افراد می تواند شرایطی لازم برای انجام عمل پروتز سینه را فراهم کند. پروتز سینه مانند تزریق ژل و بوتاکس می تواند موجب زیبایی شکل ظاهری بسیاری از خانوم ها شود.

عمل پروتز سینه چگونه است
عمل پروتز سینه موجب افزایش حجم سینه و تغییر اندازه، شکل و بافت سینه می شود.

به چه دلایلی عمل پروتز سینه انجام می شود

عمل های جراحی پروتز سینه می تواند به دو علت بازیابی و زیبایی انجام شود. جراحی های بازیابی و بازسازی سینه معمولا پس از سرطان سینه صورت می گیرد ولی جراحی افزایش حجم سینه با هدف زیبایی است که نقش بسیاری در بالا بردن اعتماد به نفس افراد دارد.

نتایج عمل پروتز سینه عبارتند از :

  • حجم سینه هایی که به طور طبیعی کوچک اند را بزرگ می کند.
  • پس از حاملگی، کاهش وزن و شیردهی شکل سینه ها با این عمل به صورت اولیه باز می گردد.
  • تقارن از دست رفته سینه ها پس از گذشت زمان باز گردانده می شود.
عمل پروتز سینه چگونه است
عمل های جراحی پروتز سینه به دو دلیل بازیابی و زیبایی انجام می شود

پروتز سینه از لحاظ جنس به چند نوع تقسیم می شود

ایمپلنت سینه نوعی پروز پزشکی با هدف افزایش حجم و بازیابی شکل سینه درون بافت آن بوده و از لحاظ جنس دارای ۳ نوع می باشد.

  • ایمپلنت سلاین و نمکی بوده که با محلول آب مقطر و نمک پر شده است و محلول نمک درون پوششی سیلکونی قرار دارد. این نوع ایمپلنت دارای قابلیت پر شدن با حجم های مختلف از محلول بوده که موجب تغییر سفتی و شکل سینه ها می شود. در صورت نشت محلول از داخل پوشش سیلکونی جای نگرانی نیست زیرا توسط بدن جذب و در نهایت دفع می شود. این  ایمپلنت دارای فوایدی از قبیل برش کوچک ، هزینه کم و نداشتن  نیاز  به بررسی و مانیتورینگ مداوم است. همچنین ایراداتی از قبیل افزایش ریسک چین خوردگی،  احتمال غیر طبیعی بودن در هنگام لمس ، تآثیر روی بافت سینه و ترکیدگی و نشت در آن وجود دارد.
عمل پروتز سینه چگون است
پروتز سینه برای افزایش حجم و بازیابی شکل سینه بکار می رود
  • ایمپلنت سیلیکونی پرشده با ژل که در صورت پارگی پوشش، ژل درون آن باقی می ماند. بیمارانی که برای عمل پروتز سینه این نوع ایمپلنت را مورد استفاده قرار می دهند به بررسی درپس از عمل بیشتری نیازمند هستند. از مزایای این ایمپلنت احتمال چین خوردگی کم، خطر کمتر خالی شدن خود به خود و لمس آن به صورت سینه طبیعی است. معایب آن نیاز به بررسی بیشتر، پارگی بدون علامت، هزینه بالا و برش بزرگتر آن نسبت به ایمپلنت سلاین می باشد.
  •  در نهایت ایمپلنت کامپوزیتی جایگزین است که موارد استفاده کمتری داشته و با رشته های پلی پروپلین، روغن سویا و یا مواد دیگر پر شده باشد.

پروتز سینه از لحاظ شکل چند نوع دارند

ایمپلنت های افزایش حجم سینه از لحاظ شکل به دو دسته گرد و قطره اشکی تقسیم می گردند.

  • پروتز سینه گرد برای افرادی که سینه های برجسته تر در حد نرمال می خواهند و دارای سینه های با پوشش بافت نرم خوب و شکل اولیه بی اشکال  بوده مناسب می باشد.
  • پروتز سینه قطره اشکی قطره اشکی برای افرادی که نمای طبیعی را ترجیح می دهند و بافت پستان آن ها بسیارکم بوده و سینه هایی تخت و بدون شکل دارند توصیه می شود. کسانی که دچار افتادگی سینه و نامتقارنی سینه شده اند می توانند از این نوع ایمپلنت برای فرم دهی بهتر سینه های خود استفاده نمایند.

عوارض جراحی پروتز سینه

عمل جراحی  پروتز سینه همانند دیگر روندهای درمانی  با خطرات و ریسک هایی همراه است. از طریق آماری که گرفته شده است ۴۶ درصد از افرادی که از ایمپلنت با ژل سیلیکونی و ۲۱ درصد از افرادی که از ایمپلنت نمکی استفاده کرده اند در طی ۳ سال پس از جراحی نیاز به جراحی دیگری دارند، ۲۵ درصد افراد با ایمپلنت ژل سیلیونی و ۸ درصد افراد با ایمپلنت نمکی مجبور به خارج کردن پروتز سینه ها یشان شده اند.

برخی دلایلی که موجب شده تا افراد پس از عمل پروتز سینه شکایت داشته باشند : درد و عفونت در ناحیه سینه ، دچار مشکل شدن حس لامسه در ناحیه سینه ، ترکیدن و نشت محلول ایمپلنت، خونریزی و انباشتگی محلول است.

عمل پروتز سینه چگونه است
عمل پروتز سینه یکی از شایع ترین عمل های جراحی زیبایی در بانوان است

آیا پروتز سینه قیمت مناسبی دارد؟

عمل جراحی پروتز سینه به عنوان ماموپلاستی شناخته شده است و از طریق پروتز ژل سیلیکون، پروتز محلول نمک و برخی موارد با تزریق چربی در سینه انجام می شود. “ایا پروتز سینه قیمت بالایی دارد؟” پروتز سینه با توجه به ژل های سیلیکنی و ابعاد آن دارای قیمت های متفاوتی هستند. عمل پروتز سینه از رایج ترین و متداول ترین عمل های جراحی زیبایی امروزی است و می تواند نتایج رضایت بخشی در خانم ها داشته باشد.

عمل پروتز سینه درد دارد؟

برخی از خانوم ها به علت های مختلف از جمله رشد نکردن کافی سینه ها و افتادگی سینه ها پس از زایمان و شیردهی نیاز به عمل جراجی پروتز سینه دارند. اگر بیمار دارای سینه های کوچک و شلی باشد پس از عمل پروتز سینه به مدت یک هفته درد دارد که با استفاده از مسکن های مجاز می توانید این درد را کنترل کند. افرادی که ماموپلاستی می کنند امکان حامله شدن دارند ولی نمی توانند به بچه شیر بدهند که البته این امر برای همه افراد یکسان نمی باشد، از متخصصان در زمینه عمل جراحی پروتز سینه دکتر حق گذار، دکتر حافظی، دکتر رامبد صمیمی هستند.

رابطه پروتز سینه و سرطان 

برطبق بررسی های انجام شده توسط مرکز تحقیقات پستان جهان دانشگاهی عمل پروتز سینه مانعی در بارداری و شیر دهی برای افراد ایجاد نمی کند. پروتز سینه همانند پروتز های استفاده شده در قسمت های دیگر بدن نباید بدون علت استفاده شود. پروتز سینه بیشتر از نظر زیبایی در زنان جوان اهمیت دارد و برای رفع مشکلات ظاهری در بدن افراد به کار برده می شود که البته این عمل های زیبایی با عوارض و خطراتی همراه است.

عمل پروتز سینه چگونه است
عمل پروتز سینه مانعی در بارداری و شیر دهی برای افراد ایجاد نمی کند

مدرک مشخص برای نشان دادن این که پروتز سینه موجب بروز سرطان می شود، وجود ندارد. موضوع مهم در خصوص پروتز سینه امکان به تعویق افتادن تشخیص سرطان سینه با پروتز های سینه سیلیکون و پر شده با آب نمک است. این مواد به دلیل حاجب بودن مانع از عبور اشعه و پرتوها از خود می شوند و به همین خاطر نمی توان در جریان ماموگرافی بافت اصلی سینه را مشاهده کرد. البته تکنیک ماموگرافی در سال های اخیر پیشرفت کرده و امکان دیدن قسمت هایی از بافت اصلی سینه که در زیر پروتز سینه پنهان شده وجود دارد.

امکان تشخیص حدود ده تا بیست درصد سرطان های سینه  توسط اشعه ایکس وجود ندارد و بیشتر سرطان های سینه از طریق خود شخص و معاینات فیزیکی تشخیص داده می شود. برنامه ماموگرافی منظمی برای خانوم های دارای پروتز سینه توصیه می شود. باید هنگام رادیوگرافی مسئول را در جریان وجود پروتز سینه قرار دهیم تا یک نمای خاص برای رادیوگرافی خود در نظر بگیرد. پروتز سینه موجب سخت تر شده کار رادیولوژیست شده ولی مانعی برای انجام ان وجود ندارد.