سیاهی زیر چشم در بارداری نشانه چیست؟

160

بارداری یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین دوره‌های زندگی هر زن است. با شروع لقاح، در رحم زنان از هفتۀ اول تا زمان زایمان تغییرات زیادی در بدنشان اتفاق می‌افتد. علائم حاملگی در هر فردی متفاوت است. اما برخی از علائم در همۀ افراد یکسان است. یکی از علائم و تغییرات شایع در دوران بارداری، سیاه شدن زیر چشم است.

این نشانه در بیشتر زنان باردار دیده می‌شود و ممکن است عده‌ای را نگران کند. سیاهی زیر چشم دلایل مختلفی دارد و در برخی مواقع ممکن است نشانۀ بیماری جدی باشد. به همین دلیل نباید این نشانه را نادیده گرفت و برای اطمینان از سلامتی مادر و جنین، حتماً باید به متخصص زنان خوب و با تجربه مراجعه شود. با وجود این، یکی از دلایل رایج سیاهی زیر چشم مربوط به تغییرات هورمونی است که در دوران بارداری رخ می‌دهد. همچنین برخی از افرادی که در دوران بارداری دچار استرس می‌شوند، احتمال سیاه شدن زیر چشم در آن‌ها بیشتر است. در این مقاله قصد داریم تا علت سیاهی زیر چشم در بارداری را بررسی کنیم، پس با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

دلایل سیاهی چشم در حاملگی
دلایل سیاهی چشم در حاملگی

علت سیاهی زیر چشم در بارداری چیست؟

همان‌طور که به آن اشاره کردیم، در بارداری به دلیل تغییرات هورمونی‌ای که در بدن زنان اتفاق می‌افتد، بدن آن‌ها دچار تغییرات زیادی می‌شود. سیاهی زیر چشم نیز یکی از این تغییرات است که در بسیاری از زنان باردار دیده می‌شود. سیاهی دور چشم طراوت و شادابی را از چهرۀ زنان می‌رباید و بر زیبایی آن‌ها تأثیر زیادی می‌گذارد. به همین دلیل زنان از این تغییر بسیار ناراحت هستند و به‌دنبال راهی برای رفع آن می‌گردند.

برای درمان سیاهی زیر چشم لازم است ابتدا دلایل آن را ریشه‌یابی کرد و سپس برای درمان آن اقدام نمود. سیاهی زیر چشم دلایل مختلفی دارد و شدت آن نیز متفاوت است. شدت تیرگی زیر چشم برخی از زنان کم‌رنگ‌تر است و بعد از مدتی از بین می‌رود. اما برخی دیگر بسیار تیره‌تر هستند و به‌راحتی از بین نمی‌روند. این سیاهی ممکن است نشانۀ مشکلات جدی در بدن زنان باشد. به همین دلیل نباید به آن بی‌توجه بود و حتماً باید به متخصص زنان مراجعه شود. برخی از دلایل سیاهی زیر چشم در زنان باردار عبارت است از:

  • بی‌خوابی

بی‌خوابی یکی از دلایل اصلی سیاهی زیر چشم در بارداری است. معمولاً زنان باردار به دلیل تغییرات هورمونی‌ای که در بدنشان رخ می‌دهد، دچار بی‌خوابی یا کم‌خوابی می‌شوند. یکی عوارض کم‌خوابی سیاه شدن زیر چشمان است. زنانی که در هفته‌های آخر بارداری خود هستند، بیشتر دچار بی‌خوابی شبانه می‌شوند. به همین دلیل نیز سیاهی زیر چشم در این زمان‌ها بیشتر اتفاق می‌افتد. چنانچه تشخیص دادید که سیاهی زیر چشمتان در بارداری از بی‌خوابی است، می‌توانید از طریق راه‌های ساده و درمان‌های خانگی ساده این مشکل را برطرف کنید. در غیر این صورت حتماً باید به متخصص زنان مراجعه کنید تا در صورت نیاز برای شما داروی مناسب تجویز شود.

  • تغییرات هورمونی
تغییرات هورمونی در سیاهی چشم حاملگی
تغییرات هورمونی در سیاهی چشم حاملگی

همۀ زنان باردار دچار تغییرات هورمونی می‌شوند و همین اتفاق سبب بروز برخی از بیماری‌ها یا علائم در بدن آن‌ها می‌گردد. یکی از نشانه‌های شایع تغییرات هورمونی، سیاه شدن اطراف چشم‌هاست، زیرا هورمون‌ها تأثیر بسیار زیادی بر شادابی و سلامت پوست دارند. این تغییرات ناگهانی می‌تواند باعث عوارضی بر پوست صورت زنان شود. برخی از زنان دچار لکه‌های پوستی نیز می‌شوند که با پایان دورۀ بارداری خودبه‌خود از بین می‌روند. اما برخی از لک‌ها اگر درمان نشوند، برای همیشه روی پوست باقی می‌مانند. به همین دلیل بسیار مهم است که اگر در بارداری تغییری در پوست به وجود آمد، سریعاً به متخصص مراجعه شود. شایان ذکر است که سیاهی دور چشم به دلیل بزرگ‌تر شدن رگ‌های خونی این ناحیه اتفاق می‌افتد.

  • خستگی و استرس زیاد

خستگی و استرس زیاد باعث ایجاد بی‌خوابی در زنان باردار می‌شود. این موضوع بر سلامت و شادابی پوست آن‌ها به خصوص پوست زیر چشم‌ها تأثیر زیادی دارد. به همین دلیل زنانی که در دوران بارداری زیاد خسته می‌شوند یا دچار استرس می‌شوند، زیر چشمشان سیاه می‌گردد که با استراحت و حفظ آرامش می‌توانند این عارضه را برطرف کنند.

  • اختلالات تیروئید

اختلالات تیروئیدی یکی از شایع‌ترین تغییرات در بدن زنان حامله است. بیشتر زنان که می‌توانیم بگوییم بیش از ۷۰% آن‌ها در دوران بارداری دچار تغییرات در غدۀ تیروئید می‌شوند. تیروئید تأثیر بسیار زیادی بر سلامتی پوست دارد به همین دلیل اختلال در این غده می‌تواند تأثیر زیادی بر سلامت پوست بگذارد. یکی از دلایل اصلی تیرگی زیر چشم‌ها به دلیل اختلال در غدۀ تیروئید است. برای بهبود عملکرد این غده و برطرف شدن سیاهی زیر چشم‌ها حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

  • کم‌خونی در بارداری

کم‌خونی در دوران بارداری بسیار شایع است. بیشتر زنان باردار به‌دلیل سبک زندگی و عادات غذایی ناسالمی که دارند دچار کم‌خونی می‌شوند. معمولاً کم‌خونی باعث سیاهی زیر چشم در همۀ افراد می‌شود. شایان ذکر است که کم‌خونی می‌تواند بر سلامتی جنین و مادر تأثیر بگذارد. به همین دلیل حتماً باید درمان شود. کم‌خونی در بارداری با عوارض و علائم زیادی همراه است و سیاهی زیر چشم تنها یکی از نشانه‌های آن است. به همین دلیل بسیار مهم است که کم‌خونی در زنان باردار درمان شود. معمولاً با مراجعه به پزشک و مصرف قرص‌های آهن، این مشکل به‌راحتی قابل درمان است.

  • احتباس مایعات

یکی دیگر از علت‌های تیرگی زیر چشم‌ها در بارداری احتباس مایعات است. با شروع بارداری ترشح مایعات در بدن زنان افزایش می‌یابد. جمع شدن این مایع زیر چشم‌ها باعث ایجاد تیرگی می‌شود. همچنین اگر زیر چشم‌ها ملتهب باشد، نشانۀ تجمع خون در این قسمت است.

درمان خانگی سیاهی زیر چشم

درمان خانگی برای سیاهی دور چشم بارداری
درمان خانگی برای سیاهی دور چشم بارداری

چنانچه تشخیص دادید که سیاهی زیر چشمان شما از بی‌خوابی یا خستگی است، می‌توانید به‌راحتی در خانه و به کمک درمان‌های خانگی، تا حد زیادی سیاهی زیر چشم خود را درمان کنید. شایان ذکر است که این درمان‌ها تنها می‌تواند در صورتی مفید باشند که سیاهی دور چشم ناشی از بیماری جدی نباشد. به همین دلیل برای اطمینان از سلامت خود، به یک متخصص زنان مراجعه کنید. با وجود این می‌توانید با روش‌های خانگی، زیر سیاهی دور چشمان خود را درمان کنید.

  1. شب‌ها قبل از خواب، زیر چشمان خود را با کمی روغن بادام ماساژ دهید.
  2. مصرف میوه‌ها و غذاهایی که سرشار از ویتامین C هستند را در برنامۀ غذایی خود قرار دهید.
  3. می‌توانید یک چای کیسه‌ای سردشده را به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه زیر چشمان خود قرار دهید.
  4. برای بهبود گردش خون در زیر چشمان خود، می‌توانید تکه‌های خیار روی آن‌ها قرار دهید.
  5. مقداری گلاب را به پنبه‌ای آغشته کنید و به‌آرامی زیر چشمان خود بمالید.
  6. مدیتیشن و یوگا می‌تواند به بهبود خواب شما کمک کند.

چگونه بهترین دکتر زنان را پیدا کنیم؟

یکی از بهترین و راحت‌ترین راه‌ها برای گرفتن نوبت دکتر زنان، مراجعه به سامانۀ نوبت‌دهی آنلاین دکتریاب است. شما با ورود به این سامانه می‌توانید به‌صورت اینترنتی نوبت بهترین دکتر زنان و سایر دکترها را دریافت کنید. دکتریاب به شما کمک می‌کند با بهترین پزشکان سراسر کشور در ارتباط باشید. با یک جست‌وجوی ساده می‌توانید پزشک موردنظر خود را پیدا کنید و دیگر نیازی به پرس‌وجو از دیگران ندارید.

جمع‌بندی

در دوران بارداری به دلیل تغییراتی که در بدن زنان اتفاق می‌افتد، ممکن است که زیر چشمان‌ها سیاه شود. این سیاهی به دلایل مختلفی ممکن است اتفاق بیافتد. بعضی‌اوقات این تیرگی نشانۀ بیماری‌های جدی در بدن زنان است. به همین دلیل برای رفع آن باید به متخصص زنان مراجعه شود. همچنین برخی از روش‌ها و درمان‌های خانگی برای رفع تیرگی زیر چشم‌ها نیز وجود دارد که به کاهش سیاهی زیر چشم‌ها کمک می‌کند.