راهکارهای افزایش اعتماد به نفس در کودکان
تا به حال دقت کرده اید برخی کودکان خجالت می کشند حرف بزنند؟ اعتماد به نفسی برای درخواست نیازهایشان ندارند و همواره خود را فردی ضعیف می بینند؟ این مسئله در دانش آموزان ابتدایی بیشتر مشاهده می شود، وارد شدن به جمعی بزرگتر آنها را ترسانده و قدرت تکلم و برخی از رفتارهای عادی را آنها می گیرد. اما برای بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان ابتدایی و تمامی کودکانی که از این مسئله رنج می برند سه راهکار ساده وجود دارد که در مطلب امروز آنها را برای شما آموزش می دهیم.
برای فرزندانتان قوانینی وضع کنید
برای داشتن کودکانی شاداب و با اعتمادبهنفس اطمینان حاصل کنید که آنها قوانینی را که برایشان وضع کردهاید، رعایت میکنند. کودکان خواهان و نیازمند قوانین هستند. همه ما خواهان آموزش ارتباط موثر و انضباط برای کودکانمان هستیم بدون آن که دیکتاتوری در خانه برقرار کنیم، وضع قوانین این کار را برای شما ممکن می سازد. کودکان نیز خواهان این قوانین هستند. آنها از والدین انتظار دارند تا از آنها مواظبت کنند، تربیتشان کنند و آموزششان دهند. ممکن است باورش برایتان مشکل باشد؛ اما کودکان خواستار راهنماییهای شما هستند تا چهارچوبی برای انجام کارهای خود داشتهباشند. برخی از والدین به اشتباه تلاش میکنند تا دوستی برای فرزند خود باشند و از وضع قوانین خودداری میکنند. وضع قوانین، امری حیاتی برای تربیت کودکان است.
توانایی تصمیمگیری فرزندانتان را افزایش دهید
دومین راهکار برای بالا بردن اعتمادبهنفس کودکان افزایش قدرت تصمیمگیری آن هاست. زمانی که فرزندانمان را از نتایج مثبت و منفی هر راهحلی برای مشکلاتشان آگاه میکنیم و به آنان اجازه میدهیم که خود تصمیمگیری کنند باعث بالا رفتن اعتمادبهنفس آنها خواهیم شد و همچنین آموزش میدهیم که مسئولیت کارهای خود را به عهده بگیرند.
با روی خوش با کودکانتان صحبت کنید
سومین راهحل، صحبت با فرزندتان با روشی خاص توام با احترام و مثبتنگری است. شیوه ای که شما با کودکانتان صحبت میکنید مهم ترین عامل در شکلدادن به شخصیت و اعتمادبهنفس فرزندتان است. پایه اعتمادبهنفس عزتنفس است. عزت نفس به معنای آن است که شخص چقدر خود را دوست دارد و چه میزان به خودش احترام میگذارد. زمانی که کودکانمان در حال رشد هستند هیچگونه ایدهای درباره شخصیت خود ندارند پس شروع به جمعآوری داده درباره خود از محیط اطرافشان میکنند و بهترین منبع، رفتار مهمترین افراد زندگیشان یعنی پدرومادر است؛ پس برای این که تاثیر شگرفی روی فرزندانمان داشتهباشیم با حرفهای خود روحیه آنان را تقویت کنیم. هیچ وقت از آنان انتقاد شدید و شکایت نکنید و تقصیر را به گردن آنان نیندازید. همیشه به آنان بگویید که چه کودکان شگفتانگیزی هستند. همیشه مشکلاتشان را درک کنید و به آن ها بگویید که بسیار باهوش و خوب هستند.