ایمپلنت دندان چیست؟ (تاریخچه، مزایا و معایب)

25

ایمپلنت دندان یک درمان با کامل با مزایای فراوان است و امروزه می توان در صورت فراهم بودن شرایط، هر نوع بی دندانی را درمان کرد. در این مقاله به بررسی صفر تا صد بررسی ایمپلنت دندان خواهیم پرداخت.

تاریخچه ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان از چه زمانی وارد علم دندانپزشکی شد؟ اگر بخواهیم نگاهی به تاریخچه ایمپلنت های دندانی بیندازیم، ساخت اولین ایمپلنت ها را باید منسوب به یک دانشمند سوئدی به نام برانمارک بدانیم. این دانشمند حاذق به‌طور تصادفی هنگام ساخت استخوان، آن‌ها را کشف کرد. پس از سال‌ها آزمایش و تحقیق بر روی این کشف جدید، سرانجام اولین ایمپلنت دندان کاربردی در سال ۱۹۶۵ ساخته شد. ایمپلنت‌ها به‌طور ویژه برای شبیه‌سازی ریشه دندان طراحی شده اند.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت های دندانی جایگزین ریشه های دندانی هستند که یا از بین رفته اند و یا در آینده نزدیک کشیده خواهند شد. پس از ادغام موفقیت آمیز در استخوان فک بالا یا پایین، می توان از ایمپلنت برای پشتیبانی از پروتزهای دائمی و عمدتا ثابت استفاده کرد تا بیماران بتوانند دندان های پایداری را به دست آورند و شکاف ها را پس از کشیدن دندان پر کنند. ایمپلنت های دندانی از آلیاژهایی با محتوای تیتانیوم بالا ساخته می‌شوند، یک فناوری مشابه آنچه در عمل‌های ارتوپدی استفاده می‌شود.

ایمپلنت دندان به دلایل زیادی می تواند به عنوان یک درمان و ترمیم زیبایی انتخاب شود. علاوه بر دلایل زیبایی، ایمپلنت ها به عنوان محافظی برای دندان های مجاور و بافت های نرمی که آنها را در آغوش گرفته اند نیز توصیه می شود. هنگامی که دندانی از دست رفته باشد، ایمپلنت از انحراف دندان های مجاور جلوگیری می کند.

ایمپلنت دندان چیست ؟

در صورتی که می خواهید درباره هزینه ایمپلنت دندان به روز در تهران نیز بیشتر بدانید، می توانید از صفحه ( https://roshadent.com/%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%be%d9%84%d9%86%d8%aa-%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86/ ) دیدن فرمایید.

مزایای ایمپلنت دندان چیست؟

مزایای انجام ایمپلنت های دندانی را در حالت کلی می توان شامل موارد زیر دانست:

  • دندان های مجاور و بافت های اطراف آنها محافظت می شوند.
  • استخوان آلوئولی در مکان هایی که دندان از دست رفته وجود دارد در ارتفاع صحیح حفظ می شود، زیرا در این مکان ها ایمپلنت با استخوان یکپارچه می شود.
  • زیبایی بهترین نتیجه ممکن است، زیرا ایمپلنت های حرفه ای همچون دندان طبیعی به نظر می رسند و در عین حال لثه ها را حفظ می کنند.
  • جویدن بسیار عالی اتفاق می افتد و می توان از بی ثباتی عملکرد پروتز متحرک جلوگیری کرد.
  • نتایج ارائه شده طولانی مدت هستند.
  • اگر بخواهیم از نظر اقتصادی به موضوع نگاه کنیم، در درازمدت ایمپلنت ها گزینه مقرون به صرفه تری نسبت به سایر پروتزها که احتمالا نیاز به تعویض دارند، هستند.
  • سخن گفتن به راحتی انجام می شود.
  • بیمار احساس اعتماد به نفس بیشتری می کند.

معایب ایمپلنت دندان چیست؟

تنها نکته منفی که می‌توانیم به آن اشاره کنیم این است که تکمیل فرآیند به زمانی حدود ۲-۳ ماه انتظار نیاز دارد. در طول این مدت، استئو اینتگراسیون صورت می گیرد تا ثبات لازم برای قرار دادن پروتز وجود داشته باشد.

ایمپلنت های دندانی چگونه قرار می گیرند؟ آیا قرار دادن ایمپلنت درد دارد؟

برای قرار دادن ایمپلنت های دندانی، اغلب بی‌حسی موضعی در فضاهایی که برای اعمال ریشه مصنوعی در نظر گرفته شده‌اند، انجام می‌شود. پس از عمل، برای مدت کوتاهی در محل کاشت تورم مشاهده می شود اما اکثر بیماران بلافاصله و بدون درد به زندگی روزمره خود باز می گردند. در صورت بروز ناراحتی، مصرف مسکن های رایج برای تسکین بیمار کافی است.

آیا تمام بیمارانی که دندان های از دست رفته دارند برای ایمپلنت دندان مناسب هستند؟

اکثریت قریب به اتفاق بیماران برای ترمیم با ایمپلنت دندان مناسب هستند. با این حال، محدودیت هایی در مورد وجود یا عدم وجود حجم استخوان کافی، یا سلامت عمومی، وضعیت موضعی بافت های دهان و مصرف دارو توسط بیمار وجود دارد.

مدت زمان درمان چقدر است؟

فرآیند کاشت ایمپلنت شامل دو مرحله است:

در مرحله اول، ایمپلنت ها در استخوان قرار می گیرند. بعد از ۱۲-۲۴ هفته (اسئو اینتگراسیون)، که عمدتاً به استفاده یا عدم استفاده از پیوند بستگی دارد. پس از آن مرحله دوم فرا می رسد، در این مرحله ایمپلنت ها در محل کاشت سازگار می شوند تا زمانی که ترمیم با اعمال پروتز آغاز شود. در مرحله آخر سازه های موقت مانند بریج ها یا پروتزها بر روی ایمپلنت سازگار شده قرار می گیرند تا شکاف ها را پر کنند. اما مواردی وجود دارد که قرار دادن ایمپلنت ها می تواند همزمان با بارگذاری پروتزها انجام شود (ایمپلنت فوری) و در نتیجه انجام آن در زمان شما به صورت قابل توجهی صرفه جویی می شود.

ایمپلنت دندان چیست

میزان موفقیت در این روش درمانی چقدر است؟

ایمپلنت های دندانی اگر تحت شرایط مناسب، با برنامه ریزی لازم و توسط دندانپزشکان حرفه ای قرار گیرند، میزان موفقیت درمان ۹۶ تا ۹۹ درصد است. شرط لازم برای طول عمر بالا و ماندگاری ایمپلنت دندان، رعایت کامل بهداشت دهان و دندان و معاینات منظم توسط دندانپزشک است.

آماده سازی و برنامه ریزی های لازم برای قرار دادن ایمپلنت های دندانی

درصد زیادی از موفقیت ایمپلنت ها به دلیل برنامه ریزی صحیح است. اغلب اوقات، برای این منظور تصویربرداری ویژه از محل قرارگیری ایمپلنت با سی تی اسکن فک (دنتال اسکن) مورد نیاز است. همچنین در مواردی که نیازهای زیبایی شناختی بالایی دارند، لازم است بافت های نرم با ساختارهای موقتی خاص آماده شوند و یا از آتل های پیش ساخته برای هدایت جایگذاری آنها استفاده شود.

ارزیابی بیماران قبل از اعمال ایمپلنت

دندانپزشک متخصص ایمپلنتولوژی برای ارزیابی بیمار باید برخی از پارامترهای مهم را در نظر بگیرد. این پارامترها شامل سن، گاهی جنسیت (در زنان پوکی استخوان باعث کوتاهتر شدن جذب برآمدگی آلوئول می شود)، وجود بیماری های متابولیک یا وجود دیابت شیرین می شود. همچنین سیگار کشیدن باید چند روز قبل از کاشت ایمپلنت متوقف شود، زیرا می تواند در بهبود محل های کاشت مشکل ایجاد کند. همچنین سیگار کشیدن مقاومت در برابر واکنش های التهابی را کاهش می دهد و میزان موفقیت را محدود می کند.

اگر استخوان در محل کاشت کافی نباشد چه؟

برای موفقیت آمیز بودن کاشت ایمپلنت، شرط لازم وجود استخوان سالم است. عواملی که می‌تواند منجر به تحلیل تدریجی استخوان در فک شود، شامل التهاب‌های مداوم، شکاف‌های دندان‌های از دست رفته که برای مدت طولانی باقی مانده اند و همچنین پروتز ضعیف کار شده توسط یک دندانپزشک غیر حرفه ای است. اگر بیمار نیاز به افزایش ضخامت یا قد استخوان داشته باشد، جراح می‌تواند پیوندی را به محل مشکل اضافه کند. این پیوند یا از قسمت دیگری از فک یا بدن بیمار (اتوگرافت)، یا پیوند از بدن فردی دیگر (آلوگرافت) و یا در نهایت از حیوانات (زنوگرافت) گرفته می شود و در صورت عدم امکان هیچ یک از موارد ممکن است پیوند مصنوعی راه آخر انتخابی باشد.

مدت زمان ایمپلنت دندان چقدر است ؟